WELKOM OP WWW.BOCHOLT.BE

DE KLEINE ARTIEST OP VERKENNING

Op zondag 23 april organiseert de dienst Vrije Tijd de derde editie van de plezante kindernamiddag ‘De kleine artiest op verkenning’. Kinderen van alle leeftijden krijgen de mogelijkheid om te proeven van én deel te nemen aan een aantal kunstvormen. Er worden een tal van kunstworkshops georganiseerd: schilderen, knutselen, houtsnijwerken, vogelkastjes maken, en nog veel meer. Naast de kunstworkshops kunnen de kinderen ook kennismaken met de knotsgekke animatie van goochelaar Jahon en clown Charel.
Afspraak vanaf 13u30 op het Kerkplein van #Bocholt.
En....alles is gratis!

ACHILLES BOCHOLT WINT DE BELGISCHE HANDBALBEKER!

Achilles Bocholt heeft de beker van België in het handbal gewonnen. Na de BENE-League hebben ze nu ook de Beker van België in hun trofeeënkast staan. Het klopte Sasja in de sporthal van Leuven met 22-26.
Sasja weerde zich kranig, maar toch won Bocholt verdiend de beker. Na een evenwichtig begin van de wedstrijd, snelde de winnaar van de BENE-League wel even weg. Aan de pauze stond het in Leuven zo al 13-10 in het voordeel van Bocholt.
Maar na de pauze kwam Sasja met hernieuwde moed uit de kleedkamer. Het zorgde nog voor heel wat zenuwachtige gezichten in de tribunes. Na tien minuten had het de kloof al bijna weer gedicht: 17-16.
Maar Bocholt had de beste eindsprint in huis. Na zestig minuten mocht het de beker onder luid applaus van de talrijk opgekomen Bocholter fans in de lucht steken: 26-22.En nu op naar de Tripple!


ENQUETE BEN JE TEVREDEN OVER JE GEMEENTE?

Momenteel loop er een onderzoek van de Gemeentemonitor/Vlaamse overheid onder de titel:
Het leven staat nooit stil, ook niet in je gemeente!
Voor de Vlaamse overheid en je gemeentebestuur is het belangrijk te weten hoe jij over je gemeente en je buurt denkt. Is het prettig wonen in je buurt? Is er genoeg groen in je buurt? Wat vind jij van je woning? Ben jij tevreden over de diensten van de gemeente? Maak jij gebruik van de voorzieningen in je gemeente?
We beschikken over heel wat cijfermateriaal van de gemeenten, maar die vertellen weinig over hoe jij als inwoner zelf een aantal zaken aanvoelt. Daarom organiseert de Studiedienst van de Vlaamse Regering een rondvraag in de Vlaamse gemeenten.

Eind maart 2017 ontvangen verschillende inwoners een brief om deel te nemen aan de rondvraag “Wat vind jij van je gemeente?”. Het is belangrijk dat zoveel mogelijk inwoners de vragenlijst invullen. De waarde van de resultaten hangt immers af van het aantal personen dat de vragenlijst invult.
De analyses gebeuren op gemeentelijk niveau. We behandelen alle gegevens vertrouwelijk en anoniem. Niemand, behalve jijzelf, weet dus wat je antwoordt.

5.000 willekeurig gelote personen, die de vragenlijst volledig invullen, ontvangen een geschenkbon van 6 euro.
De onderzoeksresultaten verwachten we in het voorjaar 2018. Wil je nu al meer weten over de gemeentemonitor, dan kan je al een kijkje nemen op www.gemeentemonitor.vlaanderen.be.
Indien je vragen of opmerkingen hebt, kan je vanaf 22 maart 2017 terecht op het gratis nummer 1700 van de Vlaamse overheid.


ONTRUIMING PERCEEL BEGRAAFPLAATS BOCHOLT

Om in de nabije toekomst plaatsgebrek op het kerkhof van Bocholt te vermijden, zijn onze gemeentediensten genoodzaakt over te gaan tot ontruiming van één perceel; namelijk het oudste gedeelte - rechts vooraan (graven van 1963 tot 1974).
 
De ontruiming van dit perceel zal starten na 30 november 2017.
Aan de ingang van het kerkhof en aan iedere betrokken grafplaats plaatsen we een kennisgeving. Zonder tegenbericht zullen de grafstenen verwijderd worden en zullen de stoffelijke resten begraven worden in een gezamenlijk graf. Elke overledene zal hier een naamplaatje krijgen.
Nabestaanden die graftekens wensen te bewaren, kunnen dit meedelen aan de gemeente. Zij worden in kennis gesteld waar en wanneer ze deze kunnen afhalen.
Ook bestaat de mogelijkheid een aanvraag in te dienen voor een herbegraving van de stoffelijke resten. De kosten voor zo’n herbegraving zijn ten laste van de nabestaanden.
 
Neem voor meer inlichtingen contact op met de dienst burgerlijke stand, Anja Moonen, 089 20 19 45, anja.moonen@bocholt.be


GEMEENTE VERKOOPT NOG 2 SOCIALE BOUWKAVELS IN DE HAMSTERSTRAAT & 1 IN DE ELZENSTRAAT

NOG SLECHTS 3 VAN DE 10 BOUWPLAATSEN BESCHIKBAAR

De gemeente Bocholt verkoopt nog 3 sociale kavels langs de Hamsterstraat en de Elzenstraat.
Om in aanmerking te komen voor de aankoop van een sociale kavel en inschrijving in het kandidatenregister moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen. Je kan hiervoor terecht op het kantoor van Landwaarts, Heerstraat 28 te Neerpelt | tel. 011 64 48 68 | www.landwaarts.be .

Interesse? Alle nodige informatie kan je krijgen bij de dienst Ruimtelijke Ordening op het gemeentehuis, tel. 089 20 19 23 of via sem.slenders@bocholt.be.
Deze kavels kosten slechts 85 % van de normale schattingsprijs (€ 185,00/m²):

Elzenstraat : -lot 2: 3a78ca: € 48.951
Hamsterstraat: -lot 9: 4a93ca: € 65.025
Hamsterstraat: -lot 10: 5a03ca: € 66.300


AANVRAAG SIGNALISATIEVERGUNNING

werken op openbaar domeinAls je verhuist, als je een grote levering verwacht, of als je verbouwingen of bouwwerken uitvoert, waarbij je een container, een stelling, of een vrachtwagen... moet plaatsen, dan heb je misschien een signalisatievergunning nodig.
Want als je die verhuis, verbouwing of levering alleen maar kan doen door een stuk van het openbaar domein te bezetten, dan moet je daarvoor toestemming vragen. Het openbaar domein is immers van iedereen.
Voor de veiligheid van de weggebruikers is het dan aangewezen om signalisatieborden te plaatsen (ongeacht de duur van de werken).
De signalisatievergunning moet wel tenminste 10 werkdagen voor de start van de werken worden aangevraagd. Vul het aanvraagformulier correct in en stuur het via e-mail door naar signalisatie@bocholt.be

GEDAAN MET WACHTEN, WE VERWACHTEN JE

Om onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn werken we op het gemeentehuis op donderdagnamiddag na 'afspraak'. Gedaan met wachten en aanschuiven: op donderdagnamiddag kan je enkel nog terecht bij de gemeentelijke diensten na het maken van een afspraak. Maak een afspraak via 089 20 19 18 en meld je op het afgesproken uur aan op het gemeentehuis.

Lees meer.